top of page
שאלות ותשובות
-
מדוע לבחור בעומר ?עומר הינו הפתרון היחיד לשילוב מזגן עילי\מפוצל בממ"ד המספק מענה תקני, התקנה פשוטה ומראה אסתטי במכלול אחד המיושם כבר בשלב בניית הממ"ד
-
מה היתרונות של מזגן עילי\מפוצל בממ"ד על פני מיזוג מיני מרכזי ?"מזגן מיני מרכזי מזרים אוויר מן החוץ אל הממ"ד, בעת חירום לא ניתן להפעלה כאשר על הממ"ד להיות סגור או אטום במזגן מיני מרכזי פתח הזרמת אויר יפגע בתפקודו של הממ"ד ורמת המיגון שמעניק לשוהים בעת חירום. מזגן עילי\מפוצל מאפשר הפעלת מיזוג או חימום בכל עת, בשגרה ובחירום. שהייה בממ"ד ללא מיזוג בקיץ הישראלי עשויה להיות מסכנת עבור אוכלוסיות ילדים ומבוגרים מזגן עילי \ מפוצל מאפשר הפעלה ממוקדת רק חדר הממ"ד הן בשגרה והן בחירום ולכן חוסך בעלויות חשמל מאפשר שילוב מזגן עילי\ מפוצל באופן תקני ללא קשר לאטימות הממ"ד ולפני טופס
-
האם יש חשיבות למיקום ההתקן ?בהחלט, יש להתקין התקן ומזגן בקיר פנים בהתאם להנחיות פיקוד העורף. תכנון מוקדם בהתאם להמלצות יצרן עומר מספק מענה תכנוני כולל להולכת צנרת גז סמויה.
-
כיצד מתבצע תהליך שילוב מזגן עילי\ מפוצל בממ"ד עם עומר ?"בחירת מיקום המזגן עוד בשלב התכנון של המבנה (מומלץ ביותר אבל לא הכרחי) התקנת התקן עומר בשלב טפסנות קירות הממ"ד טרם יציקה ביצוע הולכה סמויה של צנרת גז וחשמל בסיום שלד + חיבור למערכת הניקוז בבית, וקבלת הכנה מלאה לחיבור המזגן פעולות גמר טיח וצבע בממ"ד לרבות שפכטל צבע על תושבת עומר והצנעתו המלאה עם קיר הממ"ד. התקנת מזגן
-
האם מותר להתקין מזגן בממ"ד ?"חיבור מזגן מרכזי אפשרי ותקני דרך פתח 8". חיבור מזגן עילי\מפוצל (עדיף ) אפשרי באופן תקני ומאושר פיקוד העורף
-
מה החיסרון במיזוג הממ"ד עי חיבור למזגן מרכזי?"מזגן מיני מרכזי ממזג ממ"ד ע"י הזרמת אוויר מבחוץ אל חלל הממ"ד. בשיטה זו לא ניתן לשהות בממ"ד אטום תוך הפעלת המזגן. צריך יהיה לבחור בין מיגון (אטימה) לבין מיזוג, אין אפשרות שילוב שניהם.
-
מה היתרון בשילוב מזגן עילי\מפוצל בממ"ד ?"כאשר מותקן מזגן עילי\ מפוצל בממ"ד (ע"פ תקן הג"א) ניתן ליהנות ממיזוג הממ"ד הן בשגרה והן בחירום. כמו כן ניתן להפעיל מזגן בודד רק עבור הממ"ד ולחסוך בהוצאות חשמל.
-
האם מזגן עילי\מפוצל מזרים אוויר מבחוץ אל הממ"ד ? "לא, מזגן עילי\מפוצל מסחרר את האוויר בחלל החדר ולכן הפעלתו מתאפשרת בכל עת.
-
האם ניתן להתקין מזגן עילי\מפוצל בממ"ד גם אם לא הוגש בתוכניות לאישור הג"א ?"כן !! אין חובת ציון מזגן בתוכניות הגשה להג"א, ניתן להתקין מזגן כל עוד ההתקנה על קיר פנים ובהתאם לתקן פיקוד העורף.
-
מה הם הנחיות פיקוד העורף לגבי התקנת מזגן עילי\מפוצל ?הנחיות פיקוד העורף קובעות שניתן לשלב מזגן עילי\מפוצל כל עוד על פי תקן (העברת צנרת באטם מעוצב מודולארי, מערכת ניקוז הכולל ברז בורר פנימי למצבי חירום) ובלבד שהמזגן מותקן על קיר פנים (אלא המקרים בהם ניתן אישור אחר)
-
האם ניתן לשלב את התקן עומר בתוכניות אדריכלות ?בהחלט, אפילו מומלץ על מנת ליהנות מכל יתרונות המוצר והתפיסה התכנונית בשילובו.
-
האם עומר חייב להיות מצוין בתוכנית אדריכלות ?לא בהכרח, התקנתו ע"פ הנחיות החברה יכולה להתבצע גם ללא מעורבות תכנונית מוקדמת . (בכל מקרה, מומלץ תכנום מוקדם)
-
מה החשיבות בתכנון מושכל בבחירת מיקום התקן עומר והמזגן ?שילוב התקן עומר ע"פ המלצות היצרן מספק מענה מלא למראה אסתטי של התקנת המזגן בחזית הממ"ד לצד פתרון להולכה סמויה של תשתית המזגן (גז, חשמל וניקוז) בגב קיר הממ"ד.
-
מה משמעות המונח "הולכה סמויה" של תשתית המזגן ?"צנרת גז וחשמל (ללא עומר, גם צינור ניקוז) עוברים בצורה אופקית דרך דופן קיר הממ"ד מהפנים אל החוץ. מכוון שאסור לחצוב קירות ממ"ד יש למצוא פתרון שיסתיר את מהלך הצנרת מגב קיר הממ"ד ואל מיקום מנוע המזגן. "הולכה סמויה "הינה פתרון המעלים את מהלך תשתיות המזגן על דופן חוץ קיר הממ"ד.
-
מה מספק תכנון מוקדם של מיקום התקן עומר על פי הנחיות החברה ?תכנון מיקום עומר על פי הנחיות החברה מספק מענה מובנה של הולכת צנרת מזגן סמויה כחלק מתהליך הבניה ובהתבסס על אלמנטים קיימים במבנה דרכם תעבור התשתית מדופן חוץ קיר הממ"ד בואך למיקום המנוע.
-
מה היתרון בשימוש בהמלצות תכנון מושכל של היצרן ?חיסכון בכסף ותשומות בניה ועבודה ! כאשר תכננו מראש את אופן הולכת תשתית המזגן באופן סמוי ועל בסיס אלמנטים מבניים קיימים לא נאלץ לאחר מכן למצוא פתרונות "הצנעה" של תשתית המזגן שבאים בדיעבד ומחייבים השקה נוספת.
-
האם ניתן להתקין עומר ליציקה בקיר חוץ?כן
-
האם ניתן להתקין את התקן עומר לאחר יציקת הממ"ד ?"לא ! התקן עומר חייב להיות מיושם כבר בשלב הטפסנות של קירות הממ"ד.
-
האם איש המיזוג חייב להיות מעורב במועד התקנת התקן עומר בטפסנות הממ"ד ?"ממש לא ! בד"כ (אלא אם איש המיזוג בחר לעשות בעצמו ) קבלן השלד יתקין את ההתקן כמו כל צינור אוורור מותקן בטפסנות הממ"ד.
-
האם כל איש מיזוג יכול להתקין את המזגן על התקן עומר ?בעקרון כל איש מיזוג בעל תעודת הסמכה של היצרן רשאי להתקין מזגן ותשתית על גבי עומר. גם אם איש המיזוג אינו בעל הסמכה ניתן להפנות אותו ליצרן לצורך קבלת הסמכה. הסמכה הינה פשוטה וקצרה ע"י העברת קובץ הנחיות למתקין והסבר מילולי. ההסמכה אינה כרוכה בתשלום. הסמכת איש המיזוג הינה חלק מדרישות פיקוד העורף ולכן מאוד מומלץ להפנות את איש המיזוג שאינו נושא בהסמכה וצורך קבלת הסמכה.
-
האם התקן עומר מתאים לכל מזגן ?התקן עומר מתאים לכל מזגן עילי\מפוצל או תקרתי שצנרת הגז שלו אינה עולה על קוטר 5/8 . לרוב, בממ"ד צנרות הגז הינה בין 1/4 ל- 3/8 או 1/2.
-
היכן מותקנים התקני עומר ?התקני עומר מותקנים במגוון מאפייני בניה החל מבניית צמודי קרקע, תוספות ממ"ד, פרויקטים תמ"א 38, בתי ספר גני ילדים ומבני ציבור, הרחבות בקיבוצים ושכונות, מבני מגורים, מגדלי מגורים ומפעלים.
-
האם ניתן להפנות אדריכל לקבלת ייעוץ תכנוני ?בהחלט ! החברה מספקת המלצות תכנון וסיוע לאדריכלים וקבלנים. כמו כן מספקת החברה שירותי תכנון מלאים לרבות תכנון תכוניות עבודה מפורטת (*השירות ניתן בעלות סמלית)
-
האם יש הנחיות תכנוניות לבחירת מיקום המזגן בממ"ד ?"כן, חברת עומר מספקת שלל פתרונות תכנון לבחירת מיקום המזגן. את הפתרונות ניתן להוריד בקובץ הנחיות למתכנן. בנוסף, חברת עומר מיזוג ממ"ד בע"מ מספקת שירות מענה תכנוני מפורט לאדריכל ולקוח.
-
האם מותר להתקין את התקן עומר על קיר חוץ?התשובה מעט מורכבת, טכנית ופורמאלית הדבר אפשרי. מדוע לא נהוג בפועל ? היות והנחיות פקע"ר אוסרות התקנת מזגן על קיר חוץ והיות שהמזגן ממוקם ישירות על התקן עומר, מכאן שלא נכון למקם את ההתקן על קיר חוץ.
-
מה הכוונה "הולכת צנרת מזגן סמויה" ?"תשתית המזגן המקשרת בין היחידה הפנימית למדחס מחוץ למבנה כוללת צנרת חשמל וגז. תשתית זו עוברת מצדו הפנימי של קיר הממ"ד אל צדו החיצון והפונה לחלל המבנה. תשתית זו צריכה להיות מוסתרת מן העין. "הולכת צנרת סמויה " הינה פרקטיקה בה תשתית המזגן עוברת באלמנטים בנויים קיימים במבנה ובאופן זה מוצנעת כחלק מתהליך הבניה. יישום "פרקטיקות להולכת צנרת סמויה " מביא לחסכון כספי בתשומות בניה וכן עבודה מיותר (לדוגמה- חציבות, הנמכות תקרה, חפויי קירות)
-
מה מגדיר מפרט פקע"ר לגבי התקנת מזגן עילי ?"מעבר צנרת הגז והחשמל יעשה באביזר איטום מעבר צנרת מודולארי מאושר פקע"ר, על האטם להיות מיושם בקדח או שרוול ביציקה או צינור אוורור תקני, למערכת ישולב צינור ניקוז המחובר למערכת ברזים, ברז שלוש דרך או מעקף לצורך ביטול ניקוז המים אל מחוץ לממ"ד בחירום. על הברזים להיות נגישים ובחלל הממ"ד.
-
לשם מה יש מערכת ניקוז ?יחידת המזגן מייצרת מים מן האוויר כתוצאה מעיבוי. את המים האלו יש לנקז אל מחוץ לממ"ד.
-
מדוע נדרשת מערכת ברזים לניקוז המים ?מי המזגן מובלים אל מחוץ לממ"ד בכוח הכבידה. הצינור המנקז את המים הינו נקודה בה יכול לזרום אויר חזרה לממ"ד ולבטל את אטימותו של הממ"ד. מערכת הברזים מאפשרת את נטרולו של צינור המנקז את המים ומניעת כניסת אוויר לממ"ד. במצב חירום ינוקזו מי המזגן אל חלל החדר. לשם כך נדרשת מערכת הניקוז כמפורט.
bottom of page